Om

OM OSSResan mot BeChange

Det hela började 2015 med att Stina var arbetslös. Hon skrev en jobbannons om sig själv och satte en belöning på 10.000 kronor till den som ville ge henne ett jobb.


Ann såg hennes annons på en Facebook-grupp om jobb inom hållbarhet, och svarade: "Jag har ett företag men kan inte anställa dig just nu, men det vore roligt att träffas eftersom vi båda bor i Luleå".


Så inleddes det som blev den här sociala innovationen BeChange. De "sydde" ihop Stinas expertis på yttre omställning med Anns expertis på inre omställning i ett flerstegsprogram.  Med syftet att möjliggöra för  människor att minska sin klimatpåverkan på ett effektivt och upplyftande sätt. Eller annorlunda uttryckt: lyfta möjligheter och inte försaka meningsfulla saker.


Det tre områden i våra liv som BeChange fokuserar på är: biffen, bilen och bostaden. Det vill säga vad vi äter, hur vi transporterar oss och energiförbrukningen i hushållet. De tre områden inom oss som BeChange fokuserar på är: tankar, känslor och kommunikation.


#Carbonreduction #Happinessproduction #Climatecoaching #Climatepsychology


Läs mer:Fotograf (fotot till vänster) Thea Holmqvist, Tidningen Extra.

VÅRT TEAM

Ann - den fd miljödiktatorn

Ann Murugan upplevde i sin ungdom miljöångest och det var frustrationen över miljösituationen som drev henne. I rollen som miljödiktator talade hon om för hela sin omgivning hur de skulle leva och vad de skulle göra (och inte göra) för att vara miljövänliga, tills hon en dag mötte en nunna i Tibet, Anni Panchen som trots att hon förlorat allt vid den kinesiska ockupationen av Tibet och dessutom fått sitta i över  20 år i fängelse, genomsyrades hon bara av kärlek, tacksamhet och respekt till allt levande. I det ögonblicket förstod Ann att om hon fortsatte med frustrationen som drivkraft skulle hon aldrig lyckas optimalt i sitt arbete för Jorden, men om hon skulle lära sig vad den Tibetanska nunnan hade uppnått, så skulle hon kunna gå hela vägen i sitt arbete för Jorden. Detta blev vändningen för Ann, både i sin förmåga att arbeta för en hållbar framtid och att bli av med miljöångest och lära sig hantera sina miljökänslor.


Ann är grundare och mental coach.


Stina - miljökämpen som tappade motivationen

Stina Sundqvist hade på sitt håll försökt att på liknade sätt arbeta med både sin egen omställning och att coacha andra i att skapa klimatsmartare liv, men kände att det var svårt att hålla uppe motivationen. Det här med motivationen var en viktig pusselbit som fattades i omställningsarbete. Stina upplevde att det var tungt och begränsande att ställa om och många gav upp eller fick varierande resultat (inklusive hennes själv!).


Stina är grundare och klimatcoach.


Jessika Rabne

Jessika har en bakgrund som verksamhetsutvecklare inom produktutveckling på H&M. Hon har ett starkt intresse för beteenden inom hållbarhet med studier i hållbar konsumtion och psykologi. Sedan ett år tillbaka arbetar hon hos oss som produktutvecklare med fokus på onlineprogrammet och BeChange coach.


Jessika är produktutvecklare och BeChange coach.

© Copyright. All Rights Reserved.